Santon tűzvédelmi kapcsoló 4P DFS-14

Cikkszám:
SADFS14
89 772 Ft
(70 687 Ft + ÁFA)
Rendelésre
db

A legtöbb napelemes rendszernél a DC leválasztó kapcsoló az inverterbe van integrálva. Kikapcsolás után a napelemes mező és az inverter között futó szolár kábelek továbbra is akár 1000V-os DC feszültség alatt állnak. Tűz esetén a tűzoltók emiatt nagyon komoly veszélynek lehetnek kitéve. Erre Santon tűzvédelmi biztonsági kapcsolója (DFS) jelenti a megoldást azzal, hogy közvetlenül a napelemes mező közelében megszakítja a DC áramkört, biztonságosabb körülményeket teremtve ezzel a tűzoltóknak.

A DFS napelemes tűzvédelmi kapcsoló képes terhelés alatt is biztonságosan, tűzveszély nélkül megszakítani a DC oldalt, de képes kiküszöbölni a terhelés alatti megszakítás veszélyét is, azzal, hogy az épület AC hálózatát figyeli. Ha az AC hálózat bármilyen okból lekapcsol, a DFS leválasztja a napelemeket az inverterhez vezető DC vezetékekről. Az AC hálózat újbóli bekapcsolásakor a DFS a napelemeket újra összekapcsolja az inverterrel. A DFS motoros kapcsolója az AC hálózatról nyeri az energiáját, de a kapcsolóban van egy UPS, ami képes bármilyen körülmények esetén működtetni a kapcsolót.

Egy DFS napelemes tűzvédelmi kapcsoló képes 16kW körüli teljesítmény kezelésére. Az egy körös DFS kapcsoló (DFS-1) egy önálló napelemes kör (1 MPPT) kezelésére képes, a két körös készülék (DFS-14) két napelemes kör (2 MPPT, vagy két inverter, 2x16kW) kapcsolására alkalmas. Ha a napelemes rendszer ennél nagyobb, akkor több DFS kapcsoló használata válik szükségessé.

Kapcsolódó termékek