Tudd meg, hogy hogyan spórolhatsz a nappalidban!

Otthon napi szinten legtöbb idődet a nappaliban és a hálószobában töltöd. Ha körbenézel, mit találsz ezekben a szobákban? Csillárt, állólámpát, TV-t, számítógépet, asztali lámpát, esetleg egy HiFit és néhány bútort.
Minden nap elektromos eszközökkel vagy körbevéve, amelyek nagy mennyiségű áramot fogyasztanak, amely eredménye a villanyszámládon is megmutatkozik. Mit tehetsz azért, hogy a számlád karcsúbb legyen?

A megoldás egyszerű! Elegendő egy apró változtatás, és a villanyszámlád akár már a következő hónapban kevesebb lesz. Ha a nappaliban és a hálószobában lecseréled az izzóidat LED izzóra, máris nagymértékben csökkented az áramfogyasztásodat! Tudjuk, hogy hozzászoktál, hogy hagyományos izzót vegyél, mert az olcsó, és minden alkalommal csak egy „kis költség”, ami nem számít.

De számoljunk utána egy kicsit! Egy 60W-os izzó árát számoljuk 160 Ft-nak. Az ezzel egyenértékű 8W LED izzó  1011 Ft. Ez elsőre hatalmas különbségnek tűnhet, de várd ki a végét!
Egy hagyományos izzó 1 000 óra használat (ki-be kapcsolgatást nem számolva, ami ugye csökkenti az élettartamot) alatt ég ki, ezzel szemben a LED izzó akár 25 000 órát is világit, sőt a folyamatos ki-bekapcsolásra is érzéketlen.
Tehát 1 db LED izzó (1011 Ft) = 25 db hagyományos izzó (25*160 Ft = 4 000 Ft)

Máris megtakarítottál több, mint 2 989 Ft-ot és még a fogyasztásod csökkenését nem is számoltuk!

Drágább tehát LED izzót vásárolni? Nem!
Kevesebbet fogyaszt a LED izzó? Igen, sokkal kevesebbet.
Tegyél jót a pénztárcádnak, és a környezetednek is, és válts még ma LED izzóra